Feedback

E-mail Feedback

Sending feedback...

Thank you for your feedback.

Please complete all fields before submitting.

The email address entered is invalid. Please enter a valid email address.

Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt
INDKØBT TIL UDLÅN
Kunstneren om værket
"Tanken bag stellet udspringer fra en række undersøgelser og eksperimenter, der omhandler vores kultur og spisevaner, samt et ønske om at udfordre og omfortolke stellet i materialerne beton og glas."

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

”Et spisestel” som består af flere steldele, lægger op til en smuk og sanselig præsentation af maden. Tanken bag stellet udspringer fra en række undersøgelser og eksperimenter, der omhandler vores kultur og spisevaner, samt et ønske om at udfordre og omfortolke stellet i materialerne beton og glas. Med måltidsoplevelsen i fokus har jeg arbejdet med overflader, teksturer og kompositioner. Stellets dele kan sammensættes i forskellige opstillinger, der indbyder til nye måder at anrette og fremhæve maden på. Resultatet er et spisestel, som er uhøjtideligt og uprætentiøst i materialevalg og udtryk, men som samtidig rummer nærvær i materialitet og sanselighed.


Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Mit øvrige arbejde har hovedsageligt omhandlet møbeldesign i den lille skala 1:1, som balancerer på grænsen mellem kunst og design og derved med forskellige grader af funktionalitet. Projekterne er forskellige i skala og funktion, men processen er sammenlignelig. Jeg gennemfører projekter fra research til konceptudvikling over i fysiske form-, funktions- og materialeeksperimenter, hvorefter produktet konkretiseres og detaljeres. Opstarten på et projekt udspringer ofte af en nysgerrighed eller en fascination. Det kan være omkring et materiale, en teknik eller funktionerne i et hverdagsritual. I mine projekter forsøger jeg, at skabe sanselige, æstetiske og interessante fortællinger, som kan kommunikere med mennesker og inviterer dem med ind i et spændende univers.


Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Tallerkener og fade er fremstillet i fiberbeton og glasset er mundblæst.
Tallerkenerne/fadene er udviklet gennem skitsering på papir, i 3D programmer og endelig i fysiske støbninger. De endelige steldele er udformet på computer. Ud fra disse tegninger har jeg udarbejdet 3D prints, som er brugt til at konstruere støbeforme i gummi til betonen. Glasset er udviklet på samme måde gennem 3D prints og til slut har jeg fræset og bygget den endelige form til glaspusteren, som har udført mine designs. 

 

 


 


Title: Et spisestel
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2015-060
Type: Ceramics
Material: Beton og glas. Stellet består af 12 tallerkener, 12 glas og 3 fade
Date: 2015

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (7)

Relaterede værker