Feedback

E-mail Feedback

Sending feedback...

Thank you for your feedback.

Please complete all fields before submitting.

The email address entered is invalid. Please enter a valid email address.

Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt
INDKØBT TIL UDLÅN
Kunstneren om værket
"Jeg kan i virkeligheden bedre lide minimalisme frem for maxi og beundrer dem der formår at begrænse sig. Jeg har det bedst med de skæve og lettere absurde historier, jeg synes det giver mest rum for indfald og påhit, og heldigvis er jeg illustrator efter de socialrealistiske 70ere, hvor det var ret begrænset med ludo-spillende kronhjorte i luftballoner".

Det første jeg forholder mig til, når jeg begynder arbejdet med at illustrere en bog er historiens stemning og tone.
Skal jeg spille med på et detaljeret sprog, ved at lave en masse småting eller skal jeg derimod gøre det helt enkelt.
Som regel bliver det et mylder, for jeg har svært ved at begrænse mig og jeg stoler ikke rigtig på, at det er ”noget”, hvis jeg ikke har lavet en helt masse ting, hvilket er helt forkert.

Jeg kan i virkeligheden bedre lide minimalisme frem for maxi og beundrer dem der formår at begrænse sig. Jeg har det bedst med de skæve og lettere absurde historier, jeg synes det giver mest rum for indfald og påhit, og heldigvis er jeg illustrator efter de socialrealistiske 70ere, hvor det var ret begrænset med ludo-spillende kronhjorte i luftballoner. Tit beslutter jeg mig også for, at holde mig indenfor en begrænset farveskala igennem en bog og der går som regel ikke lang tid, før jeg har gang i alle tuberne og hele regnbuen alligevel. I bøger jeg har illustreret af Kim Fupz Aakeson, bliver miljøet ofte en smule retro, jeg ved ikke hvorfor 50erne og 60erne sniger sig ind der, det er også noget med personerne, dialogen og humoren i hans tekster.

Mit foretrukne medie er akryl. Jeg synes de er gode, fordi de er vandopløselige og kan bruges transparent, men også dækkende, så man kan bygge lyse farver oven på mørke. Nogle gange maler jeg store flader på tyndt papir, for så at klippe ud og bruge det til collage, det kan virke godt med de meget skarpe kanter, som en saks kan lave og desuden kan man flytte rundt på elementerne mange gange, før man beslutter sig og limer dem fast på baggrunden. Jeg bruger også ofte posca penne, som kan lave lange ensartede streger, for eksempel fuger mellem murstenene på en mur. Farveblyanter er gode til pels, hvis man skal lave en trold er farveblyanter uundværlige. Det hele kunne uden tvivl laves bedre og mere effektfuldt digitalt på en computer, men det behersker jeg desværre ikke. Jeg synes computeren kan gøre fantastiske ting med lys og skygge, som man har svært ved at fremstille i hånden, men på en måde er jeg også glad for at være en uddøende håndværker.


Title: Hvidt og blidt & kridt
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2015-057
Type: Graphics
Material: Illustration med tilhørende børnebog Akryl og uni posca pen
Dimensions: 25 × 44 cm
Date: 2015

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Relaterede værker