Feedback

E-mail Feedback

Sending feedback...

Thank you for your feedback.

Please complete all fields before submitting.

The email address entered is invalid. Please enter a valid email address.

Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt
INDKØBT TIL UDLÅN
Kunstneren om værket
"Frustrationer. På mange måder en vanskelig tid, både personligt og professionelt. Ja, dette var min hovedsaglige drivekraft når jeg skulle gå i gang med dette projekt."

Frustrationer. På mange måder en vanskelig tid, både personligt og professionelt. Ja, dette var min hovedsaglige drivekraft når jeg skulle gå i gang med dette projekt. Grundlæggende en svær - og direkte ukonstruktiv indgangsvinkel. Samtidigt, og mere brugbart, jeg ønskede virkelig at fortælle om noget, der betød noget for mig. En proces der i begyndelsen handlede mere om spørgsmål omkring vores nutidig samfund: værdier og kultur, tilhørighed og frygt. For at efterfølgende forvandles til en dystopisk fremtidsvision - en stemme fra resterne af civilisationen. Men SVENSK I TONE blev en rejse tilbage i tiden: en poetisk-fysisk performance om en barndom i Sverige i firserne og halvfemserne, og en dreng som vokser op. En performance om hukommelse, familie og venskaber, en historie om hvordan steder og mennesker bliver en del af dig. En slags metafor for livets kredsløb. Fysik strippet til gentagelser af enkle, funktionelle og krævende bevægelser. I pauserne, i restitutionen mellem forskellige bevægelser tager sproget plads: personlige men samtidigt universelle historier der både reflekterer over, og stiller spørgsmål omkring tematikker som identitet, skam, frustration, savn og seksualitet. Afviklet i en Crossfit Box (med alle de referencer, forventninger og mulige fordomme et sådant sted kan medbringe): jeg ville afprøve hvilke mekanismer der sættes i bevægelse i mødet mellem det formelle træningslokale og det personlige sprog.
I tidigere arbejder havde jeg mere interesseret mig for - og udforsket forskellige fysiske udfoldelser i rum, og tid. Samspillet mellem krop og rum: hvordan rum skabes, opløses, forandres og genskabes. Fælles for disse performanceinstallationer har været brugen af en slags virtuel scenografi skabt med hjælp af grafiske projektioner. Efterfølgende for at tage brug af mere skulpturelle, arkitektoniske og organiske elementer: bl.a. en solid væg-konstruktion i sort mdf som fungerede som en performativ ”klatrestilling”, og et rum fyldt med store planter. SVENSK I TONE er en fysisk performance der også handler kroppen: på grænsen til det rituelle, gentagelser af nøje styrede bevægelsemønstre. Men hvor kroppen i tidigere værker mere eller mindre har været ”stum”, er forsyningen af sprog og
fortælling i SVENSK I TONE noget der har åbnet for nye dimensioner i min nuværende – og fremtide kunstneriske praksis. Derudover ønsker jeg forsætte at samarbejde med andre kunstnere med forskellige baggrunde, og på den måde prøve at både udvide og udfordre performance som kunstart. Fredrik Auster, september 2015.

Fra folderen 'Performance - med fotografiet som redskab'
En dag i maj 2015 inviterer kunstneren Fredrik Auster til performance i et træningscenter i København. Stedet er en Crossfit Box, hvor han i løbet af 45 minutter afvikler en træningssession, ledet an af en mand i hvid skjorte og slips og med akkompagnement af en trompetist. Lyset er sat i det rå lokale, lidt dramatisk, som var der tale om et stykke teater. Og det er der måske også. Fredrik Auster udfører sine øvelser behersket og præcist. Gentagelse efter gentagelse, som i et stramt koreograferet ritual. Et træningsritual. En disciplinering af kroppen gennem repetition. I træningslokalet bliver kroppen et formbart materiale, der skal tæmmes; en skulptur, der skal modelleres og hugges ud. Den medfølgende tekst fortæller en barndomshistorie om en lillebror, som drømmer om at blive set af sin storebror. I billedserien skyder den sig ind som et blødt punkt, en sprække i den kontrollerede krop. Tekst: Camilla Jalving

Denne fotoperformance er bestilt af Legatudvalget for billedkunst.   

 


Title: Svensk i tone
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2015-fotoperformance4-b
Type: Photo
Material: Fotoperformanceserien består af 5 værker
Dimensions: 59 × 84 cm
Date: 2015

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

DOCUMENTS (1)

Relaterede værker