Feedback

E-mail Feedback

Sending feedback...

Thank you for your feedback.

Please complete all fields before submitting.

The email address entered is invalid. Please enter a valid email address.

Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt
INDKØBT TIL UDLÅN

Mountain Hut

Rasmus Danø
2015 / Nordjylland
Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Brønderslev, 9700 Danmark
Kunstneren om værket
"Jeg har gennem en årrække arbejdet med "out-post" begrebet, der både metaforisk og figurativt peger på det, du som den første kommer til eller som den sidste forlader og som i sidste ende handler om eksistens."

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

En optagethed af forladte bygninger, der ligger som gestalter og perspektiviske rytmestokke i landskabet. Disse scenarier har hver især en iboende historie der er dragende og iscenesat både på et romantisk, melankolsk samt et mere dystopisk plan. Man kan tale om modsætninger som velkomst og afsked samt kultur og natur. Landskabet bruges både som konkret motiv og som et filter med henvisninger til kulturel iscenesættelse og er således en samlet fællesnævner. I mine værker søger jeg at skabe billeder og scenarier, for steder hvor alting begynder eller alting ender.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Jeg sampler fra virkeligheden og overfører mine motiver i et karikeret univers der opløser det stedsspecifikke i motiverne. Jeg har gennem en årrække arbejdet med ”out-post” begrebet, der både metaforisk og figurativt peger på det, du som den første kommer til eller som den sidste forlader og som i sidste ende handler om eksistens. Dette giver sig dog ikke udslag i en entydig form, da det dybest set er et menneskeligt omdrejningspunkt, der danner grobund for hvert eneste motiv. Derved kommer det til at balancere mellem et privat, såvel som et alment associationsrum.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Flerfarvet træsnit i finérplade. Samme træplade er skåret op og trykt med 3 farver over 2 omgange. Værkerne er udført af kunstneren på egen trykpresse (e.t.) og i et oplag på 3. Signeret og nummereret på forsiden.


Title: Mountain Hut
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2015-198
Material: Træsnit
Dimensions: 70 × 100 cm
Date: 2015

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Mike Tylak
Relaterede værker