Feedback

E-mail Feedback

Sending feedback...

Thank you for your feedback.

Please complete all fields before submitting.

The email address entered is invalid. Please enter a valid email address.

Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt
Kunst udført til dette sted

Svanemor

Henry Heerup
1988 - 1988 / Midtjylland
Børnehuset ved Viborg-seminariet Reberbanen 27 Viborg, 8800 Danmark

I børnehøjde

Gavlmaleriet ’Svanemor’ af Henry Heerup er skabt på baggrund af et litografisk arbejde med samme titel. Billedet med svanen, der breder sine vinger ud for at beskytte to små svaneunger, der balancerer et æg mellem sig, er valgt som et letfatteligt og relevant motiv for udsmykningen af daginstitutionen Børnehuset ved Viborg-seminariet. På den høje, nordlige gavl ud mod Reberbanen lyser den ornamentale udsmykning op i omgivelserne og vidner ikke bare om daginstitutionen som en omsorgsgivende institution, men også om stedets arbejde med at fremme en æstetisk opdragelse. Et arbejde, der lægger sig i forlængelse af Viborgs væsentlige børnekulturelle indsats.

Heerup opfatter tingene omkring sig med barnets umiddelbare og modtagelige sind og meddeler sig i et sprog, der ikke skjuler sig bag en masse artistiske finesser. Som i sine andre værker tager han her et stykke virkelighed og forvandler det med fantasiens omskrivninger til et vitalistisk tableau i stærke, direkte farver. En scene med en svanefamilie bliver til en fabulerende fortælling om eksistensen, fra den første spæde ’spire’ op gennem livets stadier; en historie om moderskab og familieliv. Det er et enkelt livssyn Heerup formidler, hvor glæden ved det nære og oprindelige er stor, og hvor der ikke bliver lagt skjul på, at skrøbeligheden er en integreret del af tilværelsen.

Ligesom Heerup i sit værk slår et skærmende cirkelslag om den lille fugleflok, er det hver eneste dag op til os at tage vare på livet.

JDN


Title: Svanemor
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-88/-54-1
Type: Painting
Date: 1988 - 1988

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Relaterede værker